Wpis

piątek, 25 kwietnia 2014

Boczek rolowany



 

Składniki:

  • czosnek ok 1 główka
  • papryka słodka
  • pieprz mielony czarny
  • sól
  • boczek surowy bez kości ok 1,5 kg

Sposób przygotowania:

 Jeżeli boczek ma skórkę to ją odcinamy. Czosnek drobniutko siekamy .
Czosnkiem nacieramy również boczek z wierzchu z obu stron.Nacieramy mięso także solą, pieprzem i słodką papryką. Mięso wkładam do lodówki na 4h.
Po tym czasie mięso ściśle zwijamy w roladę i owijamy  nicią , aby zachowało kształt podczas pieczenia.
Mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na blaszce ok. 1,5h w temperaturze 180°C, sprawdzając czy jest już miękkie.

Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia i przechowujemy w lodówce.

Smacznego!                                       

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
kulinarnyplaczabaw
Czas publikacji:
piątek, 25 kwietnia 2014 14:22

Polecane wpisy

  • Chrupiące owsiane ciasteczka z Jacobs CREMA GOLD

    Składniki : 200 g miękkiego masła 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru 2 duże jajko ekstrakt z wanilii 1 szklanka mąki ps

  • Warsztaty...Akademia Smaku: Dekoracja stołu

    Niedawno miałam zaszczyt uczestniczyć w warsztatach Dekoracji stołu organizowanego przez Akademię Smaku. Było pięknie, smacznie i wesoło... Nauczyliśmy się jak

  • W sokach siła...

    Dziś do śniadania postanowiłam zrobić sobie sok który doda mi siły:) Prawda, że sok w takiej odsłonie już wizualnie wzmacnia???:) Sok ze świeżo wyciśniętego gre

Kanał informacyjny

Kontakt: mrs.asia@vp.pl Przepis na chwilę kawowej przyjemności Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl

Opcje Bloxa