Wpis

poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Boczek pieczony z jabłkami, czosnkiem i cebulką

Składniki:

  • 1kg boczku surowego
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 jabłko
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Należy natrzeć boczek przyprawami zostawić na ok 1 godz., obrać i pokroić cebulę oraz jabłko.Czosnek wycisnąć przez praske.

Zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 1godz. w temp.180C



Smacznego!!!

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
kulinarnyplaczabaw
Czas publikacji:
poniedziałek, 14 kwietnia 2014 17:08

Polecane wpisy

  • Exspresowe ciasto z rabarbarem

    Składniki 250 g margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 2 jaja 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia rabarbar 0,5 kg  Sposób przyg

  • Warsztaty...Akademia Smaku: Dekoracja stołu

    Niedawno miałam zaszczyt uczestniczyć w warsztatach Dekoracji stołu organizowanego przez Akademię Smaku. Było pięknie, smacznie i wesoło... Nauczyliśmy się jak

  • W sokach siła...

    Dziś do śniadania postanowiłam zrobić sobie sok który doda mi siły:) Prawda, że sok w takiej odsłonie już wizualnie wzmacnia???:) Sok ze świeżo wyciśniętego gre

Kanał informacyjny

Kontakt: mrs.asia@vp.pl Przepis na chwilę kawowej przyjemności Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl

Opcje Bloxa