Wpis

poniedziałek, 25 listopada 2013

Kluski Śląskie



               
                             


Składniki:

                                 
    • 1 kg ziemniaków     
      2 jajka                  
    • 6 łyżek mąki ziemniaczanej             
      2 łyżki mąki pszennej                
               sól        

                   
               

          Sposób przygotowania:
               

Ziemniaki obierz i ugotuj. Gdy ostygną, przepuść przez maszynkę, dodaj jajka i obie mąki, posól i zagnieć ciasto. Z ciasta uformuj małe kulki.
Każdą spłaszcz, pośrodku zrób palcem dołek. Kluski wkładaj do wrzącej
osolonej wody i gotuj na średnim ogniu około 5 minut (aż wypłyną na
powierzchnię). Wyjmuj łyżką cedzakową, osącz z wody.

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
kulinarnyplaczabaw
Czas publikacji:
poniedziałek, 25 listopada 2013 14:38

Polecane wpisy

  • Exspresowe ciasto z rabarbarem

    Składniki 250 g margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 2 jaja 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia rabarbar 0,5 kg  Sposób przyg

  • Boczek rolowany

     Składniki: czosnek ok 1 główka papryka słodka pieprz mielony czarny sól boczek surowybez kości ok 1,5 kg Sposób przygotowania: Jeżeli boczek ma skórkę

  • Boczek pieczony z jabłkami, czosnkiem i cebulką

    Składniki: 1kg boczku surowego 3 cebule 4 ząbki czosnku 1 jabłko sól pieprz papryka słodka papryka ostra majeranek Sposób przygotowania: Należy natrzeć boczek p

Kanał informacyjny

Kontakt: mrs.asia@vp.pl Przepis na chwilę kawowej przyjemności Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl

Opcje Bloxa